facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Adżika ostra przekąska. Pasteryzacja.

Przepis dodał: Qba

Ocena

5,00 ( 2 głosów )

Składniki

* cebula 1/2 kg
* sól 2 łyżki
* cukier 1/2 szklanki
* jabłka 1/2 kg
* marchew 1/2 kg
* papryka czerwona 1/2 kg
* pomidory 3 kg
* papryczki ostre 10 szt.

Przygotowanie

Warzywa kroimy w kostkę i wszystkie razem wrzucamy do gara (pomidory w całości- ze skórą, jabłka też ze skórą, tylko pozbawione gniazd nasiennych, papryka bez gniazd nasiennych ale już ostre papryczki - w całości.
Dusimy 3 godziny, a pod koniec dodajemy szklankę oleju. Po ostudzeniu całość miksujemy, później podgrzewamy mocno i nakladamy do słoiczków. Smaczne i pikantne.
Z tej porcji wyszło około 20 słoiczków różnej wielkości.

Ilość odsłon: 1836
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl