facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Angielska pieczeń wołowa. Kuchnia angielska.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* wołowina 1 kg
* tłuszcz 80 g
* sól 1 szczypta

Przygotowanie


Mięso wytrzeć mokrą ściereczką. Tłuszcz rozgrzać w brytfannie i włożyć do niej mięso. Brytfannę wstawić do piekarnika i piec 15 minut na silnym ogniu. Dopiero potem posolić. Zmniejszyć płomień w piekarniku i piec jeszcze 20 minut, polewając mięso od czasu do czasu sosem spod pieczeni. Powinna być ona różowa w środku. Podawać pokrojoną w plastry, polaną sosem.

Ilość odsłon: 1341
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl