facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Aromatyczny gulasz wołowy

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1,8 kg wołowiny bez kości
* 2 cebule
* 3 ząbki czosnku
* 2 pomidory
* 200 g szalotek lub małych cebulek
* 2-3 marchewki
* szklanka czerwonego wina wytrawnego
* 2 łyżki oleju
* gałązka tymianku
* liść laurowy
* łyżka posiekanej natki
* sól
* pieprz

Przygotowanie

Mięso umyć dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić w dość grubą kostkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz i obsmażyć kawałki mięsa. Cebule i czosnek obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu ze smażenia. Razem z winem i przyprawami dodać do miąsa. Dusić pod przykryciem około 1 godziny. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki. Szalotki i marchewki oczyścić, pokroić w talarki. Pomidory, cebulki i marchewki wymieszać z mięsem. Przykryć, dusić do miękkości około 45 minut. Gotowe danie udekorować natką pietruszki.

Ilość odsłon: 1088
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl