facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Avocado nadziewane tuńczykiem

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Puszka tuńczyka w sosie własnym (rozdrobnić)
2 awokado,
Cebulka w kostce - przyprawa,
2 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżki mąki krupczatki,
szklanka mleka,
sól i pieprz,
świeża natka pietruszki

Przygotowanie

Awokado przekrajamy wzdłuż i usuwamy pestki, miejsca po pestkach posypujemy rozdrobnioną cebulą w kostce. Układamy je na blaszce,stroną przecięcia do góry.  Podpiekamy w podpiekamy aż zrobią się miękkie (ok. 15 minut w 150 stopniach). Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek, wsypujemy mąkę i rumienimy ją. Gdy robi się złocista, dolewamy mleka i cały czas mieszamy, żeby nie było kluch. Gdy masa zacznie gęstnieć, doprawiamy ją solą i pieprzem i dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Wyciągamy z piekarnika awokado i nakładamy we wklęsłości po pestce masę tuńczykową, nie żałując jej. Wyjdzie sporo, więc nie ma się co oszczędzać. Następnie zapiekamy przez jeszcze 10 minut w piekarniku, a przed podaniem ozdabiamy gałązką pietruszki.

Ilość odsłon: 1109
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl