facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ayran -napój jogurtowy

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* jogurt pełnotłusty 6 łyżek
* woda 600 ml
* sól morska do smaku

Przygotowanie

1-Wymieszać wodę z jogurtem.Ogólne proporcje to 2 łyżki jogurtu na szklankę wody.Proporcje jednak zależne są od upodobań.Można zrobić Aynan bardziej gęsty biorąc 3 łyżki jogurtu na szklankę wody.
2-Dodać sól i intensywnie ubijać aż powstanie lekka pianka.
3-Posiekać miętę i dodać go jogurtu.Odstawić do lodówki na dłuższy czas do schłodzenia.Przed podaniem odcedzić listki mięty.
Oryginalnie mięty nie dodaje się do Ayranu ale to jest niewątpliwie ciekawy pomysł na upalne dni

Ilość odsłon: 756
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl