facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Babeczki z lekkim kremem bzowym

Przepis dodał: prpr

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

10 min.

Składniki

- 1 opakowanie słodkich babeczek (np. Dan Cake)
- ¼ szklanki wody
- 400 ml śmietanki 30%
- 200 ml śmietanki 36%
- 200 g soku z kwiatów bzu
- szczypta soli
- ulubione owoce sezonowe np. maliny

Przygotowanie

Babeczki wyjmujemy z opakowania. 100 g soku z bzu mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy środek każdej biszkoptowej babeczki (1 łyżeczka na babeczkę). Odstawiamy do wchłonięcia. Śmietany łączymy z solą i ubijamy na sztywną pianę. Na koniec dodajemy 100 g soku z bzu
o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy, aby połączyć składniki. Odstawiamy krem do lodówki na 3 godziny. Po wyjęciu – napełniamy babeczki kremem i ozdabiamy owocami. Całość dla smaku można posypać cukrem pudrem. 

Ilość odsłon: 398
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl