facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Babka dwukolorowa - łatwa i puszysta

Przepis dodał: Olga

Ocena

3,71 ( 7 głosów )

Składniki

2 i pół szklanki mąki
1 i pół szklanki cukru
3/4 szklanki wody
3/4 szklanki oleju
5 jaj
2 łyżki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
aromat rumowy

Przygotowanie

1. Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę. Tak aby cukier był nie wyczuwalny. Następnie dodawać co jakiś czas po łyżce mąki ciągle miksując. Po dodaniu całej mąki, dodawać wodę na przemian z olejem, po troszku i proszek do pieczenia. Utrzeć dokładnie na gładką masę.



2. Wiekszą połowę ciasta wylać do dużej tortownicy, do reszty ciasta dodać 2 łyżki kakao i olejek rumowy, wymieszać.



3. Na jasne ciasto wylewać ciemne tworząć koła od zewnątrz do środka.



4. Piec okolo godziny w temperaturze 250 stopni.
Ilość odsłon: 5380
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl