Przygotowanie
1.
Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę. Tak aby cukier był nie wyczuwalny. Następnie dodawać co jakiś czas po łyżce mąki ciągle miksując. Po dodaniu całej mąki, dodawać wodę na przemian z olejem, po troszku i proszek do pieczenia. Utrzeć dokładnie na gładką masę.
2. Wiekszą połowę ciasta wylać do dużej tortownicy, do reszty ciasta dodać 2 łyżki kakao i olejek rumowy, wymieszać.
3. Na jasne ciasto wylewać ciemne tworząć koła od zewnątrz do środka.
4. Piec okolo godziny w temperaturze 250 stopni.
2. Wiekszą połowę ciasta wylać do dużej tortownicy, do reszty ciasta dodać 2 łyżki kakao i olejek rumowy, wymieszać.
3. Na jasne ciasto wylewać ciemne tworząć koła od zewnątrz do środka.
4. Piec okolo godziny w temperaturze 250 stopni.