Przygotowanie
Bagietkę nadkrajamy co 3 centymetry,uważając żeby jej nie przeciąć, następnie przygotowujemy sobie masło czosnkowe, masło musi być miękkie(jezeli jest twarde to go lekko zmiękczamy w mikrofali, na najniższym stopniu), do masła dodajemy rozdrobniony czosnek, trochę białego pieprzu, troszeczke soli (maleńką szczyptę), ser kroimy w plasterki, no i zaczynamy faszerować naszą bagietkę, nadkrojone kromki smarujemy masłem czosnkowym i w te kieszonki pakujemy żółty ser (mogą być po dwa plasterki lub jak ktoś lubi trochę wiecej, ważne żeby nie przesadzić). Następnie owijamy bagietkę folią aluminiową i kładziemy na grilla (musimy pamietac, żeby nie kłasc bagietki na ostry żar, ponieważ sie spali), pieczemy ok. 15-20 minut, ciągle sprawdzając czy sie nie przypala (czas pieczenia bagietki zależny jest od tego, jak bardzo grill jest nagrzany).