facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Bagietka z masłem czosnkowym i serem

Przepis dodał: Daria

Ocena

4,67 ( 3 głosów )

Składniki

1 bagietka,
- pół kostki masła,
- 3 ząbki czosnku,
- sól,
- biały pieprz,
- ok. 30 dag sera żółtego,
- folia aluminiowa do zawinięcia bagietki.

Przygotowanie

Bagietkę nadkrajamy co 3 centymetry,uważając żeby jej nie przeciąć, następnie przygotowujemy sobie masło czosnkowe, masło musi być miękkie(jezeli jest twarde to go lekko zmiękczamy w mikrofali, na najniższym stopniu), do masła dodajemy rozdrobniony czosnek, trochę białego pieprzu, troszeczke soli (maleńką szczyptę), ser kroimy w plasterki, no i zaczynamy faszerować naszą bagietkę, nadkrojone kromki smarujemy masłem czosnkowym i w te kieszonki pakujemy żółty ser (mogą być po dwa plasterki lub jak ktoś lubi trochę wiecej, ważne żeby nie przesadzić). Następnie owijamy bagietkę folią aluminiową i kładziemy na grilla (musimy pamietac, żeby nie kłasc bagietki na ostry żar, ponieważ sie spali), pieczemy ok. 15-20 minut, ciągle sprawdzając czy sie nie przypala (czas pieczenia bagietki zależny jest od tego, jak bardzo grill jest nagrzany).

Ilość odsłon: 1079
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl