facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Bagietka z warzywami, wędliną i nabiałem

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 3 jajka, 1 bagietka
* 50 g majonezu
* 15 liści zielonej sałaty
* 1 marchew i 1 cebula
* 150 g mrożonego zielonego groszku
* 100 g selera naciowego
* 1 pęczek rzodkiewek
* 250 g kiełbasy myśliwskiej
* 150 g miękkiej kiełbasy
* 100 g sera ementaler
* Zalewa:
* 2 łyżki octu i 1 łyżeczka soli
* 1/2 łyżeczki pieprzu
* szczypta papryki
* 3 łyżki śmietany i 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Jajka gotować 10 minut. Bagietkę przekroić wzdłuż. Opłukaneliście sałaty osuszyć.
Obraną marchew i cebulę pokroić w cienkie paski. Groszek opłukać w zimnej wodzie.
Obrany seler i rzodkiewki pokroić w plasterkiKiełbasę i ser pokroić w cienkie paski.
Przygotować zalewę, wymieszać z pokrojonymi składnikami i dopra­wić do smaku.
Obrane jajka pokroić na mniejsze kawałki.
Na połówkach bagietki ułożyć liście sałaty, a na nich mie­szankę z warzyw, sera i wędlin oraz kawałki jajek.
Jeżeli bagietka ma zostać podana później, należy ją przykryć folią i odstawić w chłodne miejsce.
Liście sałaty zapobiegają rozmiękaniu pieczywa.

Ilość odsłon: 744
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl