facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Baked beans - Fasola

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 250 g fasoli
* 2 łyżki przecieru pomidorowego
* 1 łyżeczka angielskiej musztardy
* sos Worcestershire do smaku
* ok.300 ml bulionu polskiego
* można dodać: 1 cebulę
* 2 plastry boczku
* sól,pieprz do smaku

Przygotowanie


Podaje się je na tostach,pieczonych  ziemniakach,obok sadzonych jajek i boczku na śniadanie.Ja gotuję już od wieków bo mąż uwielbia! W zależności od tego czy lubimy fasolkę miekką czy twardszą gotujemy  fasolę osobno bez dodawania soli(ok. 11/2 godz.) Gdy jest gotowa dodajemy nastepne składniki i gotujemy.Anglicy wkładają do piekarnika ok.150 C na 2 godziny.

Ilość odsłon: 1064
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl