facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Bakłażan po genueńsku z anyżem

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 2 bakłażany
* 2 sparzone i obrane ze skórki dojrzałe pomidory
* 1 cebula
* 1 łyżka majeranku
* 1 łyżka anyżu
* 1 jajko
* 5 łyżek oliwy z oliwek
* sól
* świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

Bakłażany pokroić w plastry i zanurzyć w wodzie. W rondlu podgrzać oliwę, przysmażyć w nim na złoty kolor pokrojoną wcześniej cebulę, dodać anyżu i majeranku, a następnie wyjęte uprzednio z wody i wysuszone ściereczką plastry bakłażana. Do bakłażanów dodać pokrojone pomidory, całość posolić, popieprzyć i gotować 15 minut. W tym czasie w miseczce roztrzepać widelcem jajko, posolić, posypać pieprzem i wylać na miękkie już bakłażany. Potrawę wymieszać, przełożyć na półmisek i podawać na stół.

Ilość odsłon: 643
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl