facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Baranina duszona

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

70 dag baraniny bez kości,
tłuszcz,
3 dag mąki,
10 dag cebuli,
5 dag koncentratu pomidorowego,
6 dag papryki konserwowej,
5 dag groszku konserwowego,
5 dag mąki,
1 jajko,
sól,
pieprz,
papryka mielona,
czosnek,
przyprawa

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę (4 kawałki  na porcję), posypać przyprawami i mąką, zarumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną i pokrojoną cebulą. Skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Mąkę wymieszać z jajkiem i wodą w takiej ilości aby zagnieść ciasto. Następnie zetrzeć na tarce o dużych otworach.Dodać do mięsa pod koniec duszenia razem z koncentratem pomidorowym, groszkiem i  pokrajaną w paseczki papryką. Przyprawić i dodać  pozostałą mąką wymieszaną z małą ilością zimnej wody. Podawać z ziemniakami i gotowaną fasolką szparagową.

Ilość odsłon: 816
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl