facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Barszcz rosyjski

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

50 dag mięsa z kością,
20 dag szynki,
3 średnie buraki,
1/4 główki poszatkowanej kapusty,
1 cebula,
1/2 szkl. soku z buraków,
1/2 szkl. śmietany,
1 pęczek koperku,
1 łyżka masła,
4 ziarenka ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Ugotować wywar z mięsa i szynki z dodatkiem przypraw. Mięso i szynkę wyjąć i pokroić na kawałeczki. Pokrojone w kostkę buraki, poszatkowaną kapustę i cebulę dusić na maśle z dodatkiem małej ilości wywaru ok.20 min. Następnie całość dodać do wywaru razem z pokrojonym mięsem i gotować przez 45 min. Dodać sok z buraków i doprowadzić do wrzenia. Gdy trochę przestygnie dodać śmietanę i koperek.

Ilość odsłon: 1408
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl