facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Berliński sznycel

Przepis dodał: Migotka

Ocena

2,33 ( 3 głosów )

Składniki

* wymię 50 dag
* mąka 1 łyżka
* jajko 1 szt
* bułka tarta 1/2 szklanki
* tłuszcz 5 dag
* cebula 1 szt
* pieprz czarny 1 szczypta
* goździki 4 szt
* ziele angielskie 2 ziarna
* listek laurowy 1 szt
* sól 1 szczypta

Przygotowanie

Wymię dokładnie wymyć, zalać zimną wodą, zagotować, odcedzić. Włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać obraną cebulę, korzenie i sól. Gotować na małym ogniu do miękkości 4 godziny. Ugotowane  wymię pokroić na plastry, opanierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Panier dobrze przycisnąć dłonią. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na rumiano.

Ilość odsłon: 1489
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl