facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Bigos z pieczarek

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Pieczarki (lub inne grzyby),
ogórki kiszone,
chude mięso wołowe.
Wszystkie składniki w jednakowych ilościach wagowych.
Trochę tłuszczu,
szklanka wody,
koncentrat pomidorowy,
pieprz.

Przygotowanie

Ogórki i pieczarki pokroić na plasterki. Mięso pokroić w kostkę. Każdy ze składników zrumienić oddzielnie na patelni. Przełożyć do garnka, dolać szklankę wody, pieprz i dusić pod przykryciem jeszcze 15 minut. Pod koniec duszenia można dodac łyżkę koncentratu pomidorowego.

Jeżeli ktoś lubi można bigos połączyć z zasmażką. Podawać z pieczywem.

Uwagi: W składnikach nie ma soli, bo zazwyczaj wystarcza zasolenie pochodzące z ogórków. Najlepiej sprawdzić pod koniec duszenia. Bardzo ważne jest, żeby każdy ze składników zrumienić oddzielnie i dopiero połączyć w garnku.

Potrawa robiona w ten sposób ma zupełnie inny smak. Składniki podczas obróbki termicznej znacznie sie kurczą.

Na cztery obiadowe porcje potrzeba po 60-70 dkg miesa, pieczarek i ogórków.

Ilość odsłon: 890
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl