facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Bisaga com Carne Bułka nadziewana mięsem

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

20 dag gotowanego mięsa lub pieczeni,
cebula,
marchewka,
jajko surowe,
jajko ugotowane na twardo,
3 łyżki masła,
sól,
pieprz,
długa podłużna bułka - u nas wek,
2 łyżki masła.

Przygotowanie

Odkrajać piętki z bułki i wyjąć miąższ, który namoczyć w mleku. Mięso razem z namoczoną bułką i cebulą zemleć, dodać surowe jajko i przyprawy; wymieszać. Marchewkę pokroić w kostkę i ugotować. Bułkę wysmarować w środku masłem. Resztę masła razem z ugotowaną marchewką, posiekanym jajkiem na twardo dodać do mięsa. Tym farszem nadziać bułkę i zakryć oba otwory piętkami. Wierzch posmarować masłem, skropić mlekiem. Zrobić otworki, aby para miała ujście. Zapiec 15 minut w piekarniku. Krajać w duże plastry, podawać z makaronem.

Ilość odsłon: 1033
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl