facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Biszkopt czekoladowy

Przepis dodał: Daria

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

4 jajka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 tabliczka gorzkiej czekolady
łyżeczka masła

Przygotowanie

1. oddzielić białka od żółtek. ubić białka. jak już białka będą sztywne powoli dodawać żółtka i cukier. miksować do rozpuszczenia cukru.



2. w między czasie rozpuścić czekoladę z łyżeczką masła (może być w mikrofali lub na parze). czekolada musi być płynna, ale nie może być gorąca.



3. do zmiksowanych jajek dodać mąkę i proszek do pieczenia. zmiksować dokładnie. nadal mieszając dodawać powoli zimną(letnią) czekoladę. dokładnie wymieszać.



4. wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy (24 cm średnicy). piec ok. 40 min w piekarniku 180 stopni.
Ilość odsłon: 1035
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl