Przygotowanie
• żółtka mieszamy z cukrem
• białka ubijamy na sztywną pianę
• do piany dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy
• dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy
• ciasto przekładamy na blachę wysmarowaną masłem i bułką tartą
• piec około 30 minut w nagrzanym piekarniku (180°C)
• śmietanę ubijamy z cukrem pudrem
• dodajemy żelatyną rozpuszczoną w wodzie
• dokładnie mieszamy
• 1/4 kremu odkładamy
• do reszty kremu dodajemy 1/2 porcji brzoskwiń pokrojonych w kostkę
• jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy
• galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu
• ostygnięty biszkopt przecinamy na połowę
• smarujemy masą i przykrywamy druga warstwą biszkoptu
• wierzch smarujemy pozostawianą wcześniej masą
• następnie układamy brzoskwinie i zalewamy galaretką
• odstawiamy do stężenia