facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Bitki wołowe

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

?4 plastry mięsa pieczeniowego wołowego (jak na rolady)

?zalewa:
olej ryżowy (ulubiony),
woda,
łyżeczka octu winnego,

?sos worchestere,
sól,
pieprz cayenne,
pieprz ziołowy,
2 ząbki czosnku.

Przygotowanie

1. składniki sosu dobrze wymieszać; rozbite plastry mięsa zanurzyć w zalewie; odstawic do lodowki na 24 godziny;



2. na dobrze rozgrzanym oleju obsmażyć bitki z dwóch stron; przełozyc do żaroodpornego naczynia; podlac resztą zalewy; piec w piekarniku 1-1,5 godziny; podawać w sosie własnym z ryżem na sypko i surówką (np. biała kapusta, kukurydza, majonez);
Ilość odsłon: 1312
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl