facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Boczniaki kandyzowane w czekoladzie

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

boczniaki,
cukier,
czekolada.

Przygotowanie

Świeże boczniaki pokroić na kawałki o boku około 2 cm. Pokrojone grzyby gotować w wodzie mniej więcej pół godziny. Następnie dodajemy cukier kryształ, czekamy aż się rozpuści a woda odparuje. Kawałki boczniaków powinny być przesiąknięte cukrem. Po zakończeniu tego etapu grzyby wyjmujemy z garnka i zostawiamy na jeden dzień aby obeschły. Wychłodzone boczniaki maczamy na drugi dzień w rozpuszczonej czekoladzie , odczekujemy aż ostygną a czekolada stężeje. W ten sposób otrzymujemy bardzo smaczne cukierki przypominające żelki owocowe. Ilość cukru i czekolady dobieramy stosownie do ilości grzybów.

Ilość odsłon: 638
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl