facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Boczniaki w śmietanie

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

60 dkg boczniaków,
3/4 szklanki śmietany,
50 g masła,
3 dkg maki,
1 cebula,
szczypta zmielonej gałki muszkatułowej,
sól.

Przygotowanie

Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone cienko grzyby i gałkę muszkatułową. Po dodaniu soli do smaku dusimy grzyby przez 25 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę z mąką i dusimy aż do zagotowania. Mozna podawać z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami.

Ilość odsłon: 655
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl