facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Brukselka smażona w cieście

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

# 800 g brukselki,
# 100-150 ml mleka,
# 2 jaka,
# 100 g mąki,
# olej roślinny,
# sól do smaku

Przygotowanie

Brukselkę oczyścić, opłukać, ugotować w niedużej ilości wody do miękkości. Ugotowaną brukselkę odcedzić, odsączyć i przestudzić. Za jajek, mleka i mąki przygotować ciasto. Brukselkę zanurzać w cieście, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Ilość odsłon: 713
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl