facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Brzoskwinie w białym winie. Kuchnia włoska.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

3,00 ( 1 głosów )

Składniki

4 duże dojrzałe brzoskwinie
-2 łyżki cukru pudru, przesianego
-skórka i sok z 1 pomarańczy- 200 ml
półsłodkiego lub słodkiego wina, schłodzonego

Przygotowanie

Brzoskwinie przekroić na połowy i usunąć pestki. Można je obrać, ale nie jest to konieczne. Następnie pokroić w cząstki. Cząstki brzoskwiń umieścić w misce i posypać cukrem pudrem. Skórkę pomarańczy obrać cienko i pokroić w drobne paski. Skórkę umieścić w misce z zimną wodą i odstawić. Brzoskwinie polać sokiem pomarańczowym i białym winem. W ten sposób przygotowane owoce wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Skórkę pomarańczową wyjąć z miski i osuszyć papierowym ręcznikiem. Brzoskwinie wyjąć z lodówki, posypać skórką pomarańczową i od razu podawać.

Ilość odsłon: 829
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl