facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Budyń jaglany

Przepis dodał: Karolek

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

- 1 szklanka kaszy jaglanej⁣
- 2 szklanki mleka krowiego lub roślinnego⁣
- 3 szt daktyli⁣
- 1 dojrzały duży banan⁣
- ok. 1 szklanka mleka kokosowego (ew. roślinnego lub krowiego)⁣
- 1 łyżeczka miodu⁣
- dodatki: granat(obowiązkowo!), banan, ulubione owoce i orzechy włoskie/laskowe

Przygotowanie

1. Kasze porządnie płucze pod bieżącą wodą. Do momentu aż będzie czysta woda. - to bardzo ważne
2. Kasze zalewam mlekiem i gotuje na małym ogniu, aż wchłonie plyn. Pod koniec dodaje daktyle i odstawiam na ok 10 min.⁣
3. Dodaje banan, miód i mleko kokosowe (ilość mleka zależy od tego jakiej konsystencji chcemy budyń)⁣ i blenduje.
4. Podaje z dodatkami.⁣

Ilość odsłon: 33
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl