facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Budyń ryżowy. Kuchnia turecka.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Ryż 1 szklanki 90g
Mleko 4 szklanki 1lt
Skrobia 2 łyżki stołowe 10g
Cukier 1 1/5 szklanki 240g
Cynamon 1 łyżeczka 2g
Skórka cytryny 2 łyżeczka 10g
Woda 1 1 szklanki 300g

Przygotowanie

Wypłukać ryż i gotować przez 20 minut z 1 szklanką wody na małym ogniu. Rozpuścić skrobię w 1 szklance wody. Dodać skrobię i mleko do gotowanego ryżu, zamieszać i gotować przez 10 minut. Dodać cukier i skórkę z cytryny, zamieszać i gotować przez 2 minuty, następnie umieścić w miseczkach deserowych. Posypać cynamonem.

Ilość odsłon: 943
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl