facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Bułka zapiekana z parówką i dodatkami

Przepis dodał: Qba

Ocena

5,00 ( 2 głosów )

Składniki

1/2 drożdzy,
1/2 kg maki,
1 szklanka mleka,
1/2 kostki margaryny,
1 kg parówek ciekich,
1/5 kg pieczarek,
15dag sera żóltego,
2 jaja,
sól,
pieprz,
wegeta do smaku.

Przygotowanie

drożdze rozpuscic w ciepłym a nie goracym mleku dodac troche maki tak żeby powstała jak gesta śmietama,zostawic do wyrośniecia.reszte maki wysypac na stolnice wetrzec w nia margaryne dodac 1 jajko i z drugiego białko, żółtko pozostawic do posmarowania bułek,do tego ciasta dodajemy wyrośniete drożdze i zarabiamy
ciasto.pieczarki obieramy i trzemy na tarce jak buraczki, podsmarzamy tak zeby wyszła cała woda z nich.ciasto rozwałkujemy na placek położyc parówke obok pieczarki i posypac serem i zawinac bułke.a ser zetrzec na tarce.bułki zrobione posmarowac żóltkiem i do piekarnika piec dotad aż sie zezłoca.

Ilość odsłon: 1096
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl