facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Cannelloni faszerowane

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

10 rurek makaronu cannelloni,
1 mała cukinia,
1 mała marchew,
1 kawałek selera,
1 mała pietruszka,
1 łodyga selera naciowego,
3 listki kapusty pekińskiej,
1/3 pora,
małe opakowanie śmietany 30-proc.,
świeżo starty parmezan do posypania,
sól,
pieprz,
bazylia.

Przygotowanie

Do wrzącej wody wrzucić cannelloni i gotować 10 min. Delikatnie przełożyć makaron do misy z zimną wodą.Następnie odcedzić i  osuszyć papierowym ręcznikiem.Warzywa pokroić w  paseczki i  podsmażyć na patelni około 5 minut. Dodać sól, pieprz i bazylię. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st. C. Formę do zapiekania posmarować masłem. Rurki napełniać farszem  i układać jedną obok drugiej. Polać śmietaną, posypać parmezanem. Zapiekać ok. 45 min, do zrumienienia parmezanu.

Ilość odsłon: 876
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl