facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Caponata. Kuchnia włoska.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

# cukinia
# papryka czerwona
# 4 ząbki czosnku
# garść pomidorków daktylowych czerwonych
# liście natki pietruszki
# 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
# 2 łyżeczki suszonego oregano
# opcjonalnie pesto domowej roboty z pietruszki (rewelacyjny dodatek!)
# sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy ząbki czosnku pokrojone na plasterki, gdy zacznie pachnieć, dodajemy umytą i osuszoną, pokrojoną na ćwiartki, a następnie w plasterki  cukinię, oraz paprykę umytą, osuszoną, oczyszczoną z gniazd nasiennych pokrojoną w grubą kostkę. Dusimy, aż warzywa  zmiękną. - Następnie dodajemy umyte, osuszone, pokrojone w grube plastry pomidorki daktylowe razem z ich sokiem, dodajemy oregano i przyprawiamy, mieszamy. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodajemy posiekane listki natki, gasimy płomień.

Ilość odsłon: 842
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl