facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Carpaccio z łososia. Kuchnia włoska.

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 50 dag wędzonego filetu z łososia
* 15 zielonych oliwek bez pestek
* 1 cebula
* łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu
* 1 kulka mozzarelli

Sos:

* 8 łyżek oliwy z oliwek
* sok z jednej cytryny
* 3 łyżki octu balsamicznego
* szczypta cukru
* sól
* świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

Filet z łososia owiń folią spożywczą i włóż na pół godziny do zamrażalnika. W międzyczasie przygotuj sos: wymieszaj razem wszystkie składniki.

Oliwki pokrój na połówki, a cebulę na cienkie plasterki. Łososia pokrój na jak najcieńsze plasterki i rozłóż na płaskim talerzu. Posyp oliwkami, cebulą i marynowanym pieprzem. Polej sosem i posyp mozzarellą.

Ilość odsłon: 1218
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl