facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Cebula smażona w głębokim tłuszczu.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

500 g cebuli,
200 g maki,
1 l oleju.

Przygotowanie

1. Cebule obrac, oplukac, pokroic w plasterki. Kciukiem nacisnac srodek plasterka i rozdzielic pierscienie.
2. Wsypac make do duzego naczynia, wlozyc cebule, delikatnie wymieszac, uwazajac, by nie przerywac pierscieni.
3. Gdy wszystkie pierscienie beda pokryte maka, wkladac porcjami do metalowego
koszyczka. Smazyc na dobrze rozgrzanym oleju na zloty.kolor.
- Cebule mozna rowniez smazyc w ciescie nalesnikowym.

Ilość odsłon: 913
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl