facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Chiles frios - pieczone papryki faszerowane guacamole. Kuchnia meksykańska.

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 2 nieduże czerwone papryki
* 3 dojrzałe awokado
* 1 mała cebula pokrojona w kostkę
* 2 mięsiste pomidory grubo posiekane
* bez pestek
* 1 mała posiekana papryczka jalapeno
* 1 utarty ząbek czosnku
* sok z 1 cytryny
* łyżka posiekanej świeżej kolendry lub natki pietruszki
* sól
* pieprz

Przygotowanie

Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. Wstawić papryki do piekarnika i piec, aż skórka będzie w wielu miejscach czarna. Wyjąć, gorące włożyć do 2 papierowych toreb i zamknąć. Poczekać, aż ostygną i odparują, wtedy bez problemu z papryki zdejmiemy skórkę. Obrane papryki przeciąć wzdłuż na pół i oczyścić przed napełnieniem.
Awokado obrać i wyjąć pestki (zachować do zanurzenia w gotowym guacamole), rozgnieść widelcem. Dodać cebulę, pomidory, jalapeno, czosnek, sok z cytryny i przyprawy, wymieszać.
Tuż przed podaniem napełniać połówki papryk guacamole.

Ilość odsłon: 839
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl