facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Chińszczyzna z patelni

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 piersi z kurczaka
papryka
garść pędów bambusa
kilka grzybów
chińskich
garść kiełków sojowych (niekoniecznie)
cebulka
kilka niedużych marchewek
pieczarki
sos sojowy
olej
przyprawy

Przygotowanie

Piersi pokroić w kostkę, zalać sosem sojowym i odstawić do lodówki na pół godziny, po czym podsmazyć na oliwie.
Chińskie grzyby podgotować w garnuszku przez około 20-30 min, a potem odciąć ogonki i pokroić w paseczki. Pokrojone pieczarki podsmażyć z cebulką w paski. marchewke pokroić w nieduże słupki albo kosteczkę i podsdmażyc albo poddusic do prawie-miękkości. Na patelni do duszenia wymieszać pieczarki z cebulką, marchewkę, grzyby chińskie, paprykę pokrojoną w paski, pędy bambusa, kiełki sojowe i kurczaka. Przyprawić solą, pieprzem, papryką w proszku i zalać sosem.

Ilość odsłon: 1351
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl