Przygotowanie
1. Do miski wkładamy najpierw suche składniki i dokładnie mieszamy.
2. Następnie dodajemy jajko, roztopione masło i zapach waniliowy i wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy aż ciasto będzie miało konsystencję ciut rzadszego budyniu (powinno sie troszkę ciągnąć tak by można było łatwo nabrać porcję na łyżkę). Jeżeli używacie kropelek bądź czekolady to nalezy je dodac teraz i jeszcze raz zamieszać.
3. Na dużą blaszkę (uwaga ! nie natłuszczamy blaszki)wykładamy porcje ciasta, używając dużej łyżki i formując ciastka tak aby były w miarę okrągłe. Jeżeli zdecydujecie się na M&Msy to układacie je teraz na uformowanych ciasteczkach (ja daję średnio po pięć na ciastko) i do piekarnika (180C) na ok 8 min. Pilnować bo łatwo się przypalają.
Podawać z kubkiem mleka.