facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Churrasco - wołowina z grilla

Przepis dodał: Daria

Ocena

4,00 ( 2 głosów )

Składniki

kawałek imbiru
2 gałązki zielonej pietruszki
4 łyżki masła
4 steki wołowe ( po 20 dag każdy)
3 gałązki świeżych ziół (np. bazylia, tymianek, rozmaryn)
4 łyżki oleju
słodka papryka
sól, pieprz

Przygotowanie

 

Imbir obrać, posiekać. Natkę posiekać, wymieszać z masłem i imbirem. Podzielić na 4 porcje, umieścić w lodówce. Steki umyć, osuszyć. Zioła opłukać, posiekać, wymieszać z olejem i słodką papryką. Marynat? posmarować mięso, przykryć, odstawić na 20 min. w chłodne miejsce. Steki umieścić na rozgrzanym grillu, piec 5-10 min. Przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć z masłem imbirowym na 4 talerze. Podawać z pomidorami, sosem pomidorowym lub chutneyem z mango

Ilość odsłon: 4066
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl