facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Chutney wiśniowy

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Składniki
- 1kg wiśni
- 25 dag cukru
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżeczki kruszonego chili
- 1 liść laurowy
- kawałek kory cynamonu
- 6-7 ziaren ziela angielskiego
- 2 goździki
- 100 ml octu winnego
- 1/3 łyżeczki soli

Przygotowanie


Umyte i wydrylowane wiśnie wrzucić do garnka razem z czosnkiem i octem. Smażyć 20 minut. Dołożyć cukier, sól, chili, liście laurowe i cynamon i smażyć na małym ogniu 1h. Dodać zmielone ziele angielskie i goździki, wymieszać i podgrzewać chwilę. Ja na koniec dodałam 3 łyżki cukru żelującego 3:1. Gorący Chutney przełożyć do słoików. Pasteryzować 15 minut. Ja nie pasteryzowałam.

Ilość odsłon: 920
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl