facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ciasto czekoladowe

Przepis dodał: Qba

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

* 4
jajka
* 20 dkg cukru
* 250 dkg margaryny Palma
* tabliczka gorzkiej czekolady
* 40 dkg mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 20 dkg krówek
* polewa czekoladowa

Przygotowanie

Jajka i cukier ubić na puszysty krem.Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, dodać pokrojoną margarynę. Mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż składniki
się rozpuszczą, przestudzić. Ciepłą masę połączyć z masą jajeczną. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Tortownicę natłuścić masłem i wysypać tartą bułką. Przelać do niej ciasto, wstawić do piekarnika o temperaturze 200 c i piec około 30 minut. Ciasto przestudzić, wyjąć z formy, przekroić na połowę. Krówki wrzucić do rondelka, podlać odrobiną wody, ciągle mieszając podgrzać aż się rozpuszczą. Ciasto przełożyć ciepłą masą przygotowaną z krówek i ostudzić. Polać rozpuszczoną polewą, schłodzić.

Ilość odsłon: 907
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl