facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ciasto kokosowe przekładane kremem budyniowym

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

4 jajka,
1 szklanka cukru,
20 dag margaryny,
8 łyżek mleka,
1 opakowanie cukru waniliowego,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2-3 szklanki mąki.
Masa kokosowa:
10 dag margaryny,
20 dag wiórków kokosowych,
? szklanki cukru,
5 łyżek mleka.
Masa budyniowa:
2 szklanki mleka,
1 szklanka cukru,
1 szklanka mąki,
4 jajka,
20 dag masła,
1 opakowanie cukru waniliowego.

Przygotowanie

Ciasto: miękkie masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wlać mleko. Wsypać mąkę z proszkiem.
Białka ubić na pianę. Całość dokładnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto.
Masa kokosowa: na małym ogniu zagotować margarynę, mleko i cukier. Wsypać wiórki kokosowe. Kilka minut gotować, cały czas mieszając.
Surowe ciasto polać polewą kokosową. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Upiec.
Krem budyniowy: jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Mąkę rozprowadzić częścią zimnego mleka, dodać do utartych jajek. Pozostałe mleko zagotować, jajka wlać na wrzące mleko, zagotować.
Miękkie masło utrzeć. Dodawać po łyżce zimny budyń, utrzeć na krem.
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić, przełożyć kremem budyniowym.
Ciasto najlepiej podawać następnego dnia.

Ilość odsłon: 2690
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl