facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ciasto kokosowe

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Ciasto biszkoptowe:
4 jajka
12 dag cukru
12 dag mąki
? łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasto kokosowe:
5 białek
1 szklanka cukru
20 dag kokosu
Krem:
5 żółtek
1 budyń śmietankowy
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
? litra mleka
6 łyżek cukru
25 dag margaryny

Przygotowanie

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijając dodać żółtka. Pod koniec ubijania dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić i wyjąć z formy. Biszkopt nasączyć przegotowaną wodą wymieszaną z aromatem waniliowym.

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać kokos i delikatnie wymieszać. Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć folią aluminiową wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Wylać ciasto kokosowe i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 160-170 °C.

Z obu mąk, budyniu, cukru, mleka i żółtek ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę, dodając porcjami budyń.

Na biszkopt wyłożyć krem, a na krem ciasto kokosowe, lekko docisnąć. Ciasto udekorować polewą.

Ilość odsłon: 1255
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl