facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ciasto orzechowe

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

40 dag mąki,
25 dag masła,
5 jajek,
15 dag cukru pudru,
cukier waniliowy,
skórka z całej cytryny,
kwaskowy dżem lub powidła,
15 dag orzechow laskowych.

Przygotowanie

Mąkę przesiać, dodać masło i siekać dodając po jednym żółtku. Potem dodać cukier puder i cukier waniliowy i wygniatać rękami na jednolitą masę. Podzielić ciasto na pół. Połowę ciasta rozwałkować na prostokątną blaszkę. Na to rozsmarować powidła i posypać posiekanymi orzechami. Z białek ubić pianę i wyłożyć na ciasto. Drugą połowę ciasta kruszymy w palcach prosto na pianę z białek. Pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Ilość odsłon: 785
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl