facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ciasto winogronowe

Przepis dodał: Migotka

Ocena

2,00 ( 1 głosów )

Składniki

* 0.75 szklanka cukier
* 1 szt. cukier waniliowy
* 1 szczypta sól
* 1 szt. Dr.Oetker, do tortów krem waniliowy
* 1 szt. Śnieżka
* 2 szt. galaretka winogronowa
* 0.5 szklanka mąka pszenna
* 0.5 szklanka mąka ziemniaczana
* 1 łyżka proszek do pieczenia
* 1 szklanka zimne mleko
* 1 szt. black white polewa czekoladowa

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno, z odrobinka soli,dodać cukier,cukier waniliowy,po jednym żółtku i dalej ubijać.
  2. Na końcu dodać, obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
  3. Wylać na blaszkę(rozmiar blaszki 40x25) wysmarowaną masłem. Wysypaną bułką tartą,lub wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Piec w 180°c około 50 min
  5. Wlać mleko do wysokiego naczynia,wsypać śnieżkę, krem i ubijać aż masa pięknie nam urośnie i zgęstnieje.
  6. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gotującej wody, wystudzić.
  7. Gdy zacznie lekko się gęstnieć(kilka łyżek galaretki odlać do malutkiej miseczki ,wstawić do lodówki.Do dekoracji).
  8. Resztę wlać do ubitej masy i dobrze ubijać około 2 min.
  9. Na końcu dodać, pokrojone , wypestkowane czerwone winogrona i delikatnie wymieszać.
  10. Na wystudzone ciasto,wyłożyć masę winogronową,udekorować biało- czarną polewą(rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu) oraz galaretką i winogronami.
  11. Wstawiamy do lodówki, jak sernik na zimno. smacznego.
Ilość odsłon: 942
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl