facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

cukinia po turecku

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

młoda cukinia ze skórą, 5-6 szt.
oliwki, wg. uznania
suszone pomidory, 12-14 szt
kapary, wg.uznania
oliwa z oliiwek, 2 łyzki
zioła( natka z pietruszki, bazylia,czarny i cytrynowy pieprz), wg.uznania
czosnek, 5-6 ząbków

Przygotowanie

1. cukinię kroję wzdłóż na grube plastry,pomidory i oliwki odsączam z zalewy

2. smażę cukinię na rozgrzanej patelni na intensywnie złoty kolor, na patelnię dodaję również oliwki, pomidory i kapary ( tak by zintensyfikować ich aromat)

3. warzywa wykladam awrstwowo do wysokiego półmiska, każdą warstwę polewam sosem

4. sos: czosnek rozgniatam z solą na miazgę, dodaję ulubione ziola i oliwę z oliwek.

Ilość odsłon: 783
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl