facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Cukinia z jajeczkiem

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

* cukinia 8 plastrów
* jajka 8 sztuk
* bułka tarta do panierowania
* sól do smaku
* pieprz do smaku
* olej do smażenia

Przygotowanie

Obraną cukinię pokroić na plastry o grubości ok 1, 5 cm. Wydrążyć nasiona ze środka i oprószyć pieprzem. Dwa jajka roztrzepać z łyżką wody. Można dodać trochę soli. Przygotować bułkę tartą. Na patelni  rozgrzać olej. Cukinie panierować w bułce tartej, jajku i znów bułce. Smażyć na wolnym ogniu do pół miękkości cukinii zostawiając jedną stronę mniej dopieczoną. Gdy przewrócimy cukinię na tę właśnie stronę do środka cukinii wbijamy jajko. I smażymy do jego ścięcia. Jeśli ktoś lubi jajko bardziej ścięte może polać je z wierzchu gorącym tłuszczem. Po zdjęciu z patelni osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem można lekko oprószyć solą.

Ilość odsłon: 668
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl