Przygotowanie
Biszkopt ciemny:
6 białek ubić na sztywno z 1 szkl. cukru, dodać 6 żółtek, 1 szkl. mąki, kakao, 2 łyżecz. proszku do pieczenia, 2 łyż. oleju i skórkę pomarańczową. Wyłozyć do blachy, upiec, ostudzić i przekroić wzdłuż na pół.
Biszkopt jasny:
3 białka ubić z 1/2 szkl. cukru, dodać 3 żóltka, 1/2 szkl. mąki, 1 łyżecz. proszku do pieczenia i 1 łyż. oleju. Wyłożyć do blachy, upiec, ostudzić i pokroić wzdłuż na paski.
Masa:
1 1/2 szkl. mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W 1/2 szkl. zimnego mleka rozrobić obie mąki, wlać do wrzącego mleka i ciągle mieszając, ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło lub margarynę i połączyć z zimnym budyniem.
Przełożenie ciasta:
1/2 biszkopta kakaowego - 1/2 masy - paski jasnego biszkopta (zużyć np. 2/3), a między nimi paski stężałej galaretki - 1/2 masy - 1/2 biszkopta kakaowego - polewa