facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Czekoladowa polewa z rumowym aromatem

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

10 dag gorzkiej czekolady
10 dag mlecznej czekolady
5 dag masła
1-2 łyżki rumu ewentualnie aromat rumowy

Przygotowanie

Gorzką i mleczną czekoladę połamać i przełożyć do małego garnka. Dodać masło i podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy składniki się rozpuszczą i połączą należy wlewać do polewy powoli rum, cały czas mieszając. Gdy polewa wyjdzie za rzadka należy dodać do niej jeszcze kilka kostek czekolady.

Ostudzić. Tężejącą polewą polać piernik, babkę, sernik lub makowiec. Udekorować dowolnie orzechami, płatkami migdałów lub kolorowymi cukierkami.

Ilość odsłon: 942
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl