facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Czekoladowy sernik na zimno

Przepis dodał: Karolek

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

Spód:
30 szt daktyli
1 szklanka płatków owsianych
3 łyżki wiórków kokosowych
3 łyżki kakao
3 łyżki oleju kokosowego (płynnego)

Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na ok. 20 min. Odsącz. W naczyniu zblenduj daktyle i pozostałe składniki. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na ok. 2h.
Masa twarogowa:
350 g twarogu
350 g jogurtu greckiego
½ gorzkiej czekolady
3 łyżeczki cukru
20 g żelatyny
sok z cytryny ( ok. 3 łyżeczki )

Przygotowanie

Twaróg, jogurt, sok z cytryny i cukier zblenduj. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie następnie dodaj do masy twarogowej i wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojoną w kosteczkę czekoladę. Wymieszaj i wylej na daktylowy spód, następnie odstaw do lodówki na ok. 2h. Polewa czekoladowa: 1 gorzka czekolada ok. 6 łyżek oleju kokosowego (płynnego!) Rozpuść w garnuszku na małym ogniu olej kokosowy i dodaj kosteczki czekolady. Wyłącz palnik i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wylej na sernik i odstaw (najlepiej na noc) do lodówki.

Ilość odsłon: 251
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl