facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Czernidłak zapiekany w cieście naleśnikowym

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

250-300 gramów owocników czernidłaka,
sól,
pieprz,
gęste ciasto naleśnikowe,
olej.

Przygotowanie

Owocniki czernidłaka oczyścić z łuseczek. Poruszyć solą i pieprzem. Maczać w przegotowanym wcześniej gęstym cieście naleśnikowym. Smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z zieloną natką pietruszki jako przystawkę.

Uwaga: Czernidłaki kołpakowate zbieramy w bardzo młodym stadium rozwoju gdy nie maja jeszcze zaczerwieniałych lub szczerniałych krawędzi kapeluszy. Przyrządzamy do kilku godzin po zbiorze.

 

Ilość odsłon: 874
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl