facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Czeski gulasz

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

wieprzowina, 1 kg
cebula, 0,5 kg
czosnek, 4 ząbki
pomidory, 5 obranych
papryki, 5 sztuk
słodka papryka w proszku, 2 łyżki
pieprz, 0,5 łyżeczki
sól, 1 łyżka
bulion w proszku, 1 łyżka
tymianek, szczypta
liść laurowy, 1 sztuka
kiełbaski, 2 sztuki
kawałek słoniny,
mąka kukurydziana, 1 łyżka

Przygotowanie

1. Posiekaj czosnek, pomidory i paprykę. Cebulę i kiełbaski pokrój na kawałki. Na pokrojonej słonince podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę mięso i smaż, aż zrobi się jasne. Zdejmij garnek z ognia, dodaj czosnek, pomidory, paprykę, sól, bulion, liść laurowy i paprykę w proszku. Wymieszaj i zalej wodą. Gotuj 50 minut na małym ogniu, abu gulasz lekko bulgotał.

2. Od czasu do czasu mieszaj i wlewaj wodę, jeśli potrzeba. Spróbuj czy mięso jest miekkie-jeśli nie, gotuj jeszcze 20 minut.

3. Mąkę wymieszaj z 5 łyżkami wody, wlej do gulaszu, gotuj 20 sekund, mieszając. Dodaj kiełbasę i tymianek. Zgaś ogień, gulasz przykryj, odstaw na 10 minut.

Ilość odsłon: 905
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl