facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Czulent z mięsa wołowego

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

10 małych ziemniaków,
60 dag mięsa wołowego,
3 cebule,
1 szklanka fasoli ,
1/2 szklanki oleju,
3/4 szklanki kaszy perłowej,
2 kostki bulionu wołowego,
pieprz,
sól.

Przygotowanie

Ziemniaki obierz i przekrój na połówki. Umyte i dokładnie osuszone mięso pokrój w kostkę. Do dużego,  garnka żeliwnego wlej olej, a gdy się rozgrzeje, obsmaż na nim mięso. Zdejmij naczynie z ognia. Wsyp namoczoną wcześniej fasolę i wrzuć obrane cebule i ziemniaki.Na wierzchu rozłóż wypłukaną kaszę. Wlej bulion z kostek rosołowych rozpuszczonych w 1l wrzątku. Przypraw lekko solą i pieprzem.Zagotuj,  zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem, aż kasza wchłonie  płyn. Wstaw potrawę do nagrzanego piekarnika (180°C) i piecz ok  3 godziny, dolewając w razie potrzeby gorącej wody.Gotowy czulent podawaj  z surówką z buraczków.

Ilość odsłon: 1122
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl