facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Delikatne paluszki rybne

Przepis dodał: Marakuja

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg filetów z ryby (np. dorsz)
sok z cytryny
mąka pszenna
sól
pieprz
olej słonecznikowy

Przygotowanie

Filety z ryby opłukać i odcisnąć z wody. Pokroić w 2 cm paski i skropić skokiem z cytryny. Do mąki pszennej dodać sól i pieprz. Wymieszać i obtaczać w niej kawałki ryby. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Podawać z ziemniakami lub frytkami i dowolną surówką. Podane składniki wystarczą na około 5 porcji.

Ilość odsłon: 1400
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl