facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

45 min.

Składniki

1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta
2 filety z łososia
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 cytryna
100 ml oliwy z oliwek
gałązki tymianku
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Warzywa pokrój w plastry o grubości około  0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę. Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.

Ilość odsłon: 399
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl